2041.625_Grill_2019_tomater i skål

Bergendahls Food – en del av Dagab Inköp & Logistik

Sedan den 1 oktober är Bergendahls Food ett helägt dotterbolag till Dagab och därmed en del av Axfoodfamiljen. Som Dagab i Hässleholm bedriver vi partihandel mot City Gross och Hyllinge Cash och fungerar som grossist för fristående köpmannaägda butiker och e-handlare.

City Gross 41 stormarknader värnar om kunden, maten och hantverket. En central del av erbjudandet är det butiksstyckade svenska köttet, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nygräddat bröd från egna bagerier och dessutom Sveriges bredaste livsmedelssortiment.

citygross-logo-300x150

Hyllinge Cash är en större dagligvarubutik placerad strax utanför Helsingborg. Stormarknaden profilerar sig med ett brett och prisvärt utbud för såväl privatkunder som företag och storhushåll.

hyllinge-cash-logo-300x150
Matöppet-logo high-600x250

Bergendahls Food äger närbutikskonceptet Matöppet, medan  butikerna ägs och drivs av enskilda handlare. Idag finns ungefär cirka 50 butiker, ofta på mindre orter och med stark lokal förankring.

Matrebellen-logo high-600x250

Den svenska Matrebellen är ett 30-tal unika butiker som gått samman i en gemensam inköpsorganisation i samarbete med Bergendahls Food. Butikerna är handlarägda och starka på den lokala marknaden. Som kedja firade de nyligen 10 år av stadig tillväxt.

Fria-kunder-200x84_white

Bergendahls Food bedriver partihandel i samarbete med ett 170-tal fria handlare.