2041.625_Grill_2019_tomater i skål

Om Bergendahls Food

Bergendahls Food är en bred aktör inom svensk dagligvaruhandel inom både detalj- och partihandel med en marknadsandel på cirka 7 %. Vi bedriver såväl partihandel som de egna butikerna City Gross och Hyllinge Cash. Genom partihandeln och centrallagret i Hässleholm fungerar vi som grossist för franchisekonceptet Matöppet, fristående köpmannaägda butiker och e-handlare. Dessutom utvecklar vi ett eget sortiment under varumärkena Favorit, Favorit Finfina och Budget.

City Gross 41 stormarknader värnar om kunden, maten och hantverket. En central del av erbjudandet är det butiksstyckade svenska köttet, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd, nygräddat bröd från egna bagerier och dessutom Sveriges bredaste livsmedelssortiment.

citygross-logo-300x150

Hyllinge Cash är en större dagligvarubutik placerad strax utanför Helsingborg. Stormarknaden profilerar sig med ett brett och prisvärt utbud för såväl privatkunder som företag och storhushåll.

hyllinge-cash-logo-300x150
Matöppet-logo high-600x250

Bergendahls Food äger närbutikskonceptet Matöppet, medan  butikerna ägs och drivs av enskilda handlare. Idag finns ungefär cirka 50 butiker, ofta på mindre orter och med stark lokal förankring.

Matrebellen-logo high-600x250

Den svenska Matrebellen är ett 30-tal unika butiker som gått samman i en gemensam inköpsorganisation i samarbete med Bergendahls Food. Butikerna är handlarägda och starka på den lokala marknaden. Som kedja firade de nyligen 10 år av stadig tillväxt.

Fria-kunder-200x84_white

Bergendahls Food bedriver partihandel i samarbete med ett 170-tal fria handlare.