Vill du bli en av oss?

Den viktigaste resursen vi har är de som får verksamheten att fungera varje dag, året om, i alla led – medarbetarna. Goda affärsresultat uppnås genom engagerade och kompetenta medarbetare, vilket i sin tur leder till nöjda kunder. Våra värderingar med omtanke som ledord är grunden i vårt HR-arbete.

Många olika jobbmöjligheter

Inom vår verksamhet är personalbehovet starkt varierande, både vad gäller tider på dygnet, veckodag och säsong. Av den anledningen har vi en stor andel medarbetare som är visstidsanställda och som ofta inte arbetar heltid. På Bergendahls Food finns möjlighet att jobba med såväl praktiska som lite mer administrativa uppgifter. Chaufförer, lagermedarbetare, kundtjänst och inköp/kvalitet är några exempel på tjänster. City Gross söker ofta butikspersonal, kassamedarbetare och även helgextra. Läs mer på vår Lediga jobb sida.

lediga-jobb-600x450

Lediga tjänster

Vill du arbeta på ett av Sveriges största familjeföretag som genom hållbara koncept och välplanerad logistik alltid har som mål att kunden ska vara nöjd. Sök nu!

Glad-personal-600x450

Utvecklas på Bergendahls Food

När våra medarbetare får möjligheter och verktyg att växa, ökar också chanserna till fler nöjda kunder. Därför satsar vi årligen på att utveckla och utbilda de som är en del av Bergendahls Food. Exempel på utbildningar är Ung Talang, Detaljhandelsutbildning, Diplomerat Ledarskap och Framtidens Butikschef.

My Goding har arbetat på City Gross i Mantorp sedan år 2000 där hon började som plockare och sommarvikarie. Sedan dess har hon bland annat genomgått utbildningarna Ung Talang, Diplomerat Ledarskap och Diplomerad säljchef för färskvaror. Idag är My butikschef i Mantorp.

Ung talang - framtidens ledare

Ung talang är ett initiativ som ska motivera och utveckla våra unga medarbetare med potential att göra karriär i företaget. Under utbildningens gång får deltagarna lära sig mer om verksamhetens olika delar, träffa nyckelpersoner inom företaget och diskutera sina egna styrkor och utvecklingsmöjligheter.

Kollektivavtal och rättigheter

För våra medarbetare gäller flera viktiga kollektivavtal som ger rättigheter kring till exempel inflytande, lön, arbetsmiljö och möjligheter till kompetensutveckling. Det är för oss en självklarhet att alla ska ha bra förutsättningar för personlig utveckling och ett inflytande över sin arbetssituation. Idag har vi kollektivavtal med Handelsanställdas förbund, Unionen och Akademikerna.

Ledarskapsfilosofi för alla

Vi arbetar aktivt för ett förhållningssätt och ett ledarskap som bidrar till att alla medarbetare känner sig motiverade att prestera och bidra till vår framgång genom att använda hela sin kompetens, erfarenhet och kreativitet. Vår filosofi är nämligen att våra affärsresultat uppnås genom människor nära oss. Det innefattar nöjda kunder, men också engagerade medarbetare och kompetenta ledare.

Bergendahlsandan

Camilla har arbetat inom Bergendahls Food i 25 år,  varav 11 av dessa som fackligt aktiv.
Hon har bl.a. varit facklig representant för Handelsanställdas fackförbund.

Jag trivs verkligen. Det pratas om Bergendahlsandan och efter att ha jobbat
i så här många år vet jag vad det faktiskt betyder.

Den sitter i ryggraden och det är med stolthet jag jobbar i koncernen.

Personal-600x450
kassa_JUV0790

En hållbar arbetsplats

- med motiverade medarbetare och engagerade ledare

Hos oss arbetar drygt 4000 personer. Att varje medarbetare spelar roll märks
genom våra årliga satsningar på att utveckla och utbilda våra medarbetare.
Det är en av de enskilt största ekonomiska investeringarna hos oss.